De Halve Marathon op de Ginkelse Hei

20-06-2019 | 00:00

Dik Drie maanden in het schema werd het tijd voor een halve marathon. Aanvankelijk zou het die van Amersfoort worden op vaderdag maar omdat die start erg vroeg was en ik zelf een vaderdagontbijtje op bed niet wilde afslaan, heb ik gekozen voor de halve marathon van Wekerom (bij Dieren) over de Ginkelse Hei. Deze werd namelijk een dag eerder op de zaterdag gehouden. 

Eenmaal daar bleek het een pittig parcours te zijn met flink wat hoogteverschil en aardig wat stukken over smalle bospaden, je verwacht het niet nee op de Veluwe... Het leek me dan ook verstandig om niet te hard te vertrekken en te focussen op de streeftijd van 1 uur en 52 minuten zoals die ook in mijn schema staat. 

De eerste kilometers gingen meteen ophoog en ik voelde dat ik me niet op moest gaan blazen. 21.1 kilometer is namelijk een aardig stuk! Ik wist een mooi tempo van rond de 5;12 minuten per kilometer aan te houden en dat was meer dan nodig was. 

Halverwege voelde ik me echter zo goed dat ik besloot om maar eens wat te versnellen. Mijn kilometertijden gingen al snel onder de 5 minuten met als laatse kilometer zelfs 4:30! Ongemerkt liep ik naar een tijd van 1:46,03 en kwam ik niet eens kapot over de streep!

Het ultieme bewijs dat stevig trainen echt werkt ;-) 

Nu wordt het dan tijd om de focus te gaan leggen op de echt lange afstanden. Stukje bij beetje worden de duurlopen opgevoerd tot ruim boven de 30 kilometer, daarnaast blijven nog wat kortere trainingen doordeweeks om de snelheid ook in de benen te houden.