Marathon Amsterdam voor PSMA

Eddy Takkenkamp

( Hardlopen )

from €4.200 (174%)

Wat ALS?

Wat als je vader te horen krijgt dat hij lijdt aan de zeldzame spierziekte PSMA, een variant van ALS. Een verschrikkelijke ziekte die hetzelfde verloop kent als ALS; langzaam geven je spieren het één voor één op, tot je uiteindelijk zult overlijden.

Er bestaat geen behandeling voor. Het is een vrij onbekende ziekte waar zo’n 100 tot 200 mensen in Nederland aan lijden; er wordt er nauwelijks onderzoek naar gedaan.

Wat kun je dan doen? Niks doen en lijdzaam toekijken? Dat is voor mij geen optie. Wat ALS..? Wat als ik een klein beetje kan bijdragen door geld in te zamelen voor wetenschappelijk onderzoek?

Op zondag 20 oktober 2019 ga ik de Marathon van Amsterdam lopen. Ik wil minstens 100 euro per kilometer voor de Stichting ALS binnenhalen. Normaalgesproken zou ik niet zo snel om iemands hulp of donatie vragen, maar nu wel: help je mij mee om mijn doel te bereiken?

Promote this page with a cool poster. You can determine the text yourself and then print the poster and put it up anywhere. Anyone can make a poster of this page, including friends, family, colleagues, people from your sports team or classmates. Put the poster up in a supermarket, behind the window at shops, at companies or at school. Putting up a poster is often no problem if you ask nicely and explain what it is for.

View all
€696 28-01-2020 | 18:28 Donaties i.v.m. overlijden Vader
€50 24-01-2020 | 09:28 Hopelijk kunnen we met een donatie bijdragen aan het ontwikkelen van een medicijn tegen deze ondraaglijke en verschrikkelijk oneerlijke ziekte.
€10 23-01-2020 | 20:03 Persoonlijke band met Eelco en Marieke
€50 23-01-2020 | 16:44
€15 21-10-2019 | 15:30
View all

De Halve Marathon op de Ginkelse Hei

20-06-2019 | 00:00 Dik Drie maanden in het schema werd het tijd voor een halve marathon. Aanvankelijk zou het die van Amersfoort worden op vaderdag maar omdat die start erg vroeg was en ik zelf een vaderdagontbijtje op bed niet wilde afslaan, heb ik gekozen voor de halve marathon van Wekerom (bij Dieren) over de Ginkelse Hei. Deze werd namelijk een dag eerder op de zaterdag gehouden.  Eenmaal daar bleek het een pittig parcours te zijn met flink wat hoogteverschil en aardig wat stukken over smalle bospaden, je verwacht het niet nee op de Veluwe... Het leek me dan ook verstandig om niet te hard te vertrekken en te focussen op de streeftijd van 1 uur en 52 minuten zoals die ook in mijn schema staat.  De eerste kilometers gingen meteen ophoog en ik voelde dat ik me niet op moest gaan blazen. 21.1 kilometer is namelijk een aardig stuk! Ik wist een mooi tempo van rond de 5;12 minuten per kilometer aan te houden en dat was meer dan nodig was.  Halverwege voelde ik me echter zo goed dat ik besloot om maar eens wat te versnellen. Mijn kilometertijden gingen al snel onder de 5 minuten met als laatse kilometer zelfs 4:30! Ongemerkt liep ik naar een tijd van 1:46,03 en kwam ik niet eens kapot over de streep! Het ultieme bewijs dat stevig trainen echt werkt ;-)  Nu wordt het dan tijd om de focus te gaan leggen op de echt lange afstanden. Stukje bij beetje worden de duurlopen opgevoerd tot ruim boven de 30 kilometer, daarnaast blijven nog wat kortere trainingen doordeweeks om de snelheid ook in de benen te houden.   
Read more