Ik worstel en kom boven

This is the fundraising page of Henk van Os

( Wandelen )

from € 5.000 (75%)

Beste mensen,

Mijn naam is Henk van Os (66), voormalig anaesthesie verpleegkundige WZA woonachtig in Assen. We gaan er geen zielig verhaal van maken, het is zoals het is. In november 2017 heb ik de diagnose ALS gekregen. Ik mag niet klagen, mijn spieren functioneren nog redelijk. De rest van de details zal ik u besparen.

Ik heb jaren de Vierdaagse van Nijmegen gelopen met mijn oude dienstmaten van het Korps Mariniers. Zo ook dit jaar ga ik nog één keer knallen net als de afgelopen jaren. Ik ben dat als oud marinier en oud commando aan mijn stand verplicht. Althans, voor mij is het ontzettend belangrijk dit nog één keer te doen “Luctor et Emergo” (ik worstel en kom boven). Maar dan wel als doel geld in te zamelen middels deze actie voor de ALS stichting, waarbij ik hoop dat vele van jullie willen doneren.

ALS. Een (tot nu toe) ongeneeslijke spierziekte waarvan de concrete oorzaak onbekend is. Gezien het (wereldwijd) relatief kleine aantal patiënten is er weinig geld voor onderzoek beschikbaar en daarom is er (nog) geen geneesmiddel. Het onderzoek wordt daarom gefinancierd door giften aan landelijke stichtingen als Stichting ALS Nederland.

Alle kleine beetjes helpen en leiden hoop ik tot een heel mooi totaal bedrag voor onderzoek naar ALS.

Mijn lotgenoten wil ik een hart onder de riem steken door mij als voorbeeld te nemen. Natuurlijk besef ik mij dat er verschillende gradaties zijn in het proces. Richt je vooral op je fysieke gesteldheid en probeer zoveel mogelijk psychische stress te voorkomen. Mijn gedachten gaan tijdens de vierdaagse (16-19 juli) uit naar jullie allen.

DE ACTIE

Het moge ondertussen duidelijk zijn dat ik de komende weken niet alleen hoop een mooi bedrag op te halen, maar tevens middels de Nijmeegse Vierdaagse als platform, en met de steun van mijn oude dienst maten, meer aandacht te creëren voor deze vreselijke ziekte. Wij zullen in lijn met de traditie tijdens de Vierdaagse stickers uitdelen, met hierop de link naar deze actie pagina. Ik hoop van harte dat jullie hier allemaal gebruik van zullen maken en het woord willen verspreiden.

DIT IS HET PROGRAMMA:

Dag 1 - 16 juli – 40 km
Dag 2 – 17 juli - 40 km
Dag 3 - 18 juli – 40 km
Dag 4 - 19 juli – 40 km (binnenkomst Nijmegen)

Doneert u ook? Kom ons aanmoedigen tijdens bovenstaande data.

Met sportieve groet,

Henk van Os

You can create your own personalized poster to draw attention to this fundraising page. After printing the poster you can hang it in a shop, a café window or a community bulletin board. Ask your family, friends, co-workers and neighbors to help and also put up a poster in their home, school or work place. Most people are willing to help but be sure to ask permission first.

View all donors
€ 100 25-08-2019 | 01:20
€ 15 22-08-2019 | 19:56 Wij, mijn vrouw en ik, waren tijdens de vierdaagse in Cuyk en zagen Henk lopen. Werden gevraagd om te doneren daarom bij deze en we wensen Henk veel sterkte in deze strijd en zijn inzet voor ALS. Henk je bent een kanjer.
€ 50 31-07-2019 | 20:34
€ 50 27-07-2019 | 14:22
€ 25 20-07-2019 | 17:41 Henk, het was me een eer om je te leren kennen, en ontzettend krachtig om de vierdaagse te lopen. Hoop je volgend jaar weer te ontmoeten, nog heel veel kracht en sterkte gewenst voor jou en je gezin, groetjes Brigitte