€ 4.303 opgehaald
172% opgehaald Doel € 2.500

GERARD BROUWER CLASSIC tegen ALS

Ko Jan Provoost

DE TOTAALSTAND VAN MIJN STRIJD TEGEN ALS WAS OP:

4 oktober € 11.221,00

(Deze actie is een doorstart van de Tour du ALS 2018)

 

Opbrengst incl.Zeeuwen in Beeld € 19.200,00    

 

Mijn naam is Ko Jan Provoost en ik ben 68 jaar. Ik ben met vrouw Marja woonachtig in het prachtige Domburg. Na een slopende ziekte is onze goede vriend Gerard Brouwer vorig jaar overleden aan ALS. Gerard was beeldend kunstenaar in Katwijk en tevens medeoprichter en bestuurslid van de Stichting Kunstvereeniging Katwijk. Als beeldhouwer was hij ook actief in Zeeland. Zo staan er 2 beelden van hem in Hulst, het beeld "De Visleurster" in Arnemuiden en natuurlijk "De Ringrijder" in Middelburg. Bij de realisatie van "De Ringrijder" was ik, als toenmalig secretaris van de Zeeuwse Ringrijders Vereniging,  zeer nauw betrokken. Kijk voor informatie over Gerard en de Stichting Kunstvereeniging Katwijk op resp.: www.gerardbrouwer.nl en www.schilderenaanzee.nl 

Het was Gerard's wens om, mede namens hem, geld in te zamelen voor de strijd tegen ALS. Hij wilde dat in de toekomst niemand meer dezelfde lijdensweg zou moeten ondergaan. Ik heb daar dit jaar, samen met de 2 andere leden van het team "ZEEUWEN in BEELD" Jan Kees en Johan, een bijdrage aan geleverd door mijn deelname aan de Tour du ALS.

Om dat waar te maken hadden wij ons ingeschreven voor de Tour du ALS 2018. Donderdag 31 mei stond de klimdag op de planning, maar de weersvooruitzichten waren dramatisch. De reden voor mij om al op 29 mei de gevreesde Mont Ventoux te beklimmen via de Tour de France-kant vanuit Bedoin. Dit bleek al snel een juiste beslissing, want onder goede omstandigheden was deze beklimming al loodzwaar. Vooral het bos was met een 10km lange beklimming tussen de 9,5 a 10,5% een aanslag op de benen en de moraal. Daarentegen viel het zo vaak gevreesde "maanlandschap" relatief mee met de prima omstandigheden en een stijging van om en nabij de 7%. Alleen de laatste 1,5 km was met 11 a 12% nog loodzwaar. Missie op dinsdag dus al geslaagd en relaxed naar de donderdag. De eigenlijke klimdag op 31 mei liep uit op een teleurstelling, omdat het hele programma werd afgeblazen wegens extreme weersomstandigheden. Alleen de klim van Bedoin tot Malaucène werd nog gedaan en toen bleek dat de beslissing van de organisatie niet overdreven was. Donder, bliksem en regen die met bakken uit de lucht viel, teisterden de deelnemers.

Toch bleef bij mij een tevreden gevoel achter. Ik had de Mont Ventoux bedwongen en dat was deze week mijn doel. Wat mij op de been (op de fiets) hield? Mijn gedachten, die regelmatig naar Gerard afdwaalden, tevergeefs vechtend tegen een onmenselijke ziekte. Hoezo klagen; "Het is zo zwaar, ik ga het niet halen." Het was een peuleschilletje ten opzichte van de strijd van Gerard. Die gedachte dwong mij haast deze missie met een positief resultaat af te ronden en het is gelukt.

Hoe verder met een missie waarmee we helaas nog niet kunnen stoppen?

De sponsoracties t.b.v. de Tour du ALS 2018 zijn op 24 juni j.l. beëindigd en de organisatie gaat zich nu al voorbereiden op de editie van 2019. Mijn teamgenoten zijn op 31 mei na de beklimmingen van de Mont Ventoux ook gestopt met hun activiteiten.

Op 24 juni stond de teller voor team Zeeuwen in Beeld op € 14.882,00.

Mijn inbreng daarin wat tot dan toe € 6.903,00.

Ik ga echter door met het inwilligen van mijn belofte aan Gerard en vervolg mijn actie op deze site van de Stichting ALS Nederland onder de naam Gerard Brouwer Classic tegen ALS.

T/m 31 oktober kun je doneren op deze actiepagina. Je kunt deze actiepagina dus zien als een doorstart op mijn Tour du ALS actie. Het doel blijft immers het zelfde. De strijd tegen ALS. 

GERARD BROUWER CLASSIC

30 september a.s.

Wat een geweldige dag was het 30 september. Met een buitengewoon gemotiveerd team, waar de saamhorigheid vanaf spatte, hebben we dan toch de Gerard Brouwer Classic volbracht.

Om 07:00 startten we vanuit Eetkamer Likkepot in Middelburg met de rit naar Katwijk. Na een voorspoedige en rustige rit (De meeste mensen leken nog op één oor te liggen) kwamen we rond 10 uur aan bij het DUNAatelier op de Boulevard in Katwijk. Hier werden we ontvangen door Jack en Linda. We konden na een paar minuutjes al aanvallen op de spaghetti, waar in de keuken hard aan was gewerkt. Na nog wat gesprekjes, het inslaan van wat proviant voor onderweg en hartjes onder de riem van de deelnemers, gingen we om 11 uur van start voor onze lange tocht.

Als eerste reden we door het prachtige duingebied tussen Katwijk en Scheveningen. De natuur en vergezichten in de duinen inspireerde enkelen gelijk om flink gas te geven. Ho, ho, dat hadden we toch niet afgesproken? Via Scheveningen en Hoek van Holland (vanaf hier ging het in een mooi en strak tempo) reden we langs de Nieuwe Waterweg naar het veerplein in Maassluis. Daar stonden Tamara en Marja ons al op te wachten. Even rusten en de inwendige mens versterken en vervolgens naar de overkant. Leuk dit intermezzo met de pont.

De tweede etappe voerde ons verder richting Zeeland. Onderweg prachtig fietsweer met een lekker zonnetje, een mee vallende wind en gezelligheid onderweg. Jammer van die bananen.

Neeltje Jans, de volgende tussenstop, bleek wat verder te liggen dan de gps aangaf. Om even 3 uur kwamen we aan en werden ontvangen in het restaurant. Ook sloot Martin Hofman zich aan bij het peloton. Geweldig, de koffie, thee en een grote punt appelgebak (volgens sommigen met rum) stonden al klaar.

Een half uurtje later weer op weg voor de laatste etappe naar Eetkamer Likkepot en het beeld van De Ringrijder in Middelburg. Voor sommigen begonnen de kilometers een beetje door te wegen, maar het motto was "samen uit samen thuis". Na enkele krampjes kwamen we even over half 6 aan bij de Ringrijder waar we werden ontvangen door een ontvangstcommité, waaronder Majelle, Rob en de oud-wethouder van sport van de gemeente Veere, Chris Maas.

Snel gingen we naar binnen en sloegen de koffie maar over. Een pilsje of iets anders ging er nu wel in en wat zaten we lekker. Helaas waren Tamara en Marja nog onderweg om de bus terug te brengen, dus nog geen herinneringen, want die lagen in de bus. Toch complimenteerde Chris Maas ons met de geleverde prestatie en de opbrengst die deze actie had opgeleverd. Een half uurtje later voegden ook Tamara en Marja zich bij het gezelschap en werden de herinneringen aan de deelnemers en ondersteuningsteam uitgereikt. Zo kwam een eind aan een prachtige dag en daarmee ook aan mijn actie in de strijd tegen ALS.

Tot slot wil ik de volgende mensen hartelijk bedanken:

De deelnemers:

Anika Cijvat, Jeroen Cijvat, Jan Joziasse, Mirjam Joziasse, Sjacco Joziasse, Ellen Joziasse, Jan Maljaars, Lieven van Belzen, Robert van der Wal, Marcel Provoost, Sander Noë, Paul Bosselaar, Krien Brouwer, Edward Laarman en Martin Hofman.

Het ondersteuningsteam: 

Jan Volmer Transport, Moerverhuur.nl, Bryan Joziasse, Tamara Romahn, Marja Provoost, DuraAtelier, AH Zeilmakerstraat in Katwijk en Eetkamer Likkepot.

Helaas hebben aan aantal deelnemers/begeleiders zich voor 30 september af moeten melden, maar ook hen wil ik bedanken:

Karel Voorbach, Adrie en Mattie Reijnierse, Anand Kanhaisingh.

Wat leverde de Gerard Brouwer Classic uiteindelijk op?

€ 2.550,20

Einde verhaal?

Misschien, maar niet waarschijnlijk. De strijd tegen ALS is nog lang niet gestreden. De GBC was een groot succes. Dus waarom niet nog een keer. De plannen worden voor 2019 alweer gemaakt. Hoe? Wanneer? Met wie? jullie gaan ervan horen.

Nogmaals bedankt allemaal en tot ................ 2019.

Groetjes, Ko Jan.

 Meer informatie? Mail naar: pronierse@zeelandnet.nl

 

Laten wij samen doorgaan met de strijd tegen ALS,

en ALS de wereld uit trappen.

 

Ko Jan Provoost.

 

Doneer direct

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.