Luka & the lights

Luka & the lights

Nog te gaan

Normal 779074e86d78bcd4275f7f0e019ff3921425422a
Qr
van totaal € 40.000 (37%)

Waarom deze inzamelactie?

Met dit geld wordt een korte animatiefilm gerealiseerd, die gratis beschikbaar wordt op diverse media. In deze film leren we het robotje Luka kennen. We zien hoe er bij Luka dingen misgaan en hoe ze er achterkomen dat hij ziek is. En wat dit voor hem en zijn omgeving betekent. In de film wordt niet gesproken, maar gebruik gemaakt van muziek, waardoor hij internationaal inzetbaar is.

Deze film wordt gemaakt door een professioneel animatieteam tegen een gereduceerd tarief. Hier gaat het geld van deze inzamelingsactie heen.

Maar Luka wordt groter dan dat. Luka wordt een online platform, waar kinderen antwoorden kunnen vinden op vragen, op hun niveau. Er komt een spreekbeurtpakket, zodat kinderen ondersteund worden bij het uitleggen van ALS, aan hun klas.
Luka wordt een printable, een uit te printen 3D robotje. En nog veel meer.

Luka licht ALS toe:

  • Luka helpt ouders, grootouders, artsen en leerkrachten om ALS uit te leggen aan kinderen. Er is nergens ter wereld zoiets als dit. Bovendien helpt Luka kinderen ALS uit te leggen aan hun vriendjes, vriendinnetjes en klasgenoten.
  • Luka geeft een gezicht aan ALS en zorgt nationaal en internationaal voor meer bekendheid voor deze ziekte. Doordat het een robot is, is hij/zij identificeerbaar voor alle nationaliteiten.
  • Meer bekendheid zorgt uiteindelijk voor meer geld voor onderzoek om ALS te verslaan.

Dit project is ontstaan uit het gemis van materiaal en hulpmiddelen om ALS uit te leggen aan kinderen. Het verhaal is geschreven door Sascha Groen (auteur Papa Draak wordt niet meer beter) en haar man Anjo Snijders. (ALS/PSMA patiënt) In samenwerking met lotgenoten, artsen, wetenschappers, leerkrachten, filmmakers en Stichting ALS Nederland.


Helpt u mee om Luka te realiseren?

De poster van Luka printen, klik hier

 

Deze inzamelingsactie wordt gefaciliteerd door stichting ALS Nederland. Indien het benodigde bedrag voor de animatiefilm niet wordt opgehaald, is de stichting niet gehouden dit bedrag aan te vullen en zullen de donaties ter beschikking staan aan de stichting. Deze worden niet teruggestort.

Breng deze pagina extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken van deze pagina, dus ook vrienden, familie, collega's, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is, dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle
€ 25 07-04-2021 | 14:54
€ 25 07-04-2021 | 14:12
€ 15 06-04-2021 | 18:56
€ 25 06-04-2021 | 18:48
€ 25 05-04-2021 | 21:22