ALS-Hierdaagse 21 t/m 24 juli

from € 10.000 (97%)

Was jij van plan om mee te lopen aan de Nijmeegse 4Daagse of houd jij gewoon van wandelen?
Misschien word jij dan enthousiast van deze actie:

ALS-Hierdaagse 2020
Net zoals vorig jaar gaan wij dit jaar weer van start met de ALS Hierdaagse! Wij nodigen jou uit om jouw eigen wandelactie te starten als #ALSmeeloper. De ALS-Hierdaagse is een wandelactie, maar dan nét even anders. Jij loopt namelijk mee in de strijd tegen ALS, maar dan op jouw manier.

Gemakkelijk in jouw plaats en op jouw tijdstip. Zelfs de afstand bepaal jij zelf & deelname is gratis!

Hoe werkt het?

  1. Bepaal wat je gaat doen tussen 21 en 24 juli 2020. Loop 1,2,3 of zelfs vier dagen.
  2. Maak een actiepagina door op de knop te klikken IK WANDEL MEE. En vertel hier hoe jouw wandelactie eruitziet. Alles mag, van een avondwandeling met de hond tot een volwaardige wandeldag.
  3. We vinden het wel heel tof als je bij deelname een wandelselfie deelt op Facebook of Instagram met de hashtag #ALSmeeloper. Zo zorgen we samen voor nog meer bekendheid.
  4. Nog leuker vinden we het als je er een sponsorloop van maakt. Vraag vrienden en kennissen om jouw wandelactie te sponsoren via jouw persoonlijke actiepagina. Deze donaties komen rechtstreeks bij Stichting ALS Nederland terecht. Ga jij voor ons een fondsenwervende uitdaging aan van minimaal 100 euro op je sponsorpagina? Dan ontvang je het speciale ALS-wandelpakket.

Door mee te lopen #ALSmeeloper van de ALS-Hierdaagse help jij de naamsbekendheid van ALS te vergroten en draag jij bij aan de strijd tegen deze genadeloze ziekte.

We willen je wel vragen om te allen tijde de richtlijnen van het RIVM op te volgen en de risico’s in kaart te brengen. Gezondheid staat namelijk altijd op nummer één.

Dus, zet je beste beentje voor! En meld je aan #ALSmeeloper. 

Samen wandelen we ALS van de kaart

 

Maak je van jouw ALS-Hierdaagse een sponsorloop? En vraag je vrienden en kennissen om jouw wandelactie te sponsoren via jouw persoonlijke actiepagina. Dat vinden we fantastisch natuurlijk. Alle donaties komen rechtstreeks bij Stichting ALS Nederland terecht.

Via je sociale media kun je aandacht vragen voor jouw sponsorloop voor de #ALS-Hierdaagse. Daarom hebben we deze afbeelding gemaakt, die je kunt gebruiken om de social media post meer aandacht te geven:

Klik hier om je deze afbeelding te downloaden.

View all
€ 10 07-08-2020 | 11:30 To: Ik wil een wereld zonder ALS
€ 50 07-08-2020 | 10:56 To: Ik wil een wereld zonder ALS
€ 25 30-07-2020 | 23:22 To: Ik wil een wereld zonder ALS
€ 10 29-07-2020 | 20:20 To: Laat Auke maar lopen
€ 25 26-07-2020 | 18:04 To: Laat Auke maar lopen
View all

Interview Janske en Jonie

16-07-2020 | 00:00 Janske en Jonie lopen de ALS-Hierdaagse voor hun vader die is overleden aan de gevolgen van ALS. In dit interview vertellen zij waarom zij zich voor Stichting ALS Nederland inzetten.    Waarom komen jullie in actie voor Stichting ALS Nederland? “Voor onze vader! Hij is na een korte, heftige tijd van ziek zijn overleden aan ALS. Dit was tijdens zijn ziek zijn niet de diagnose die hij heeft gekregen, Parkinsonisme was de stempel die hij kreeg van de neuroloog. Wij denken dat er niet genoeg onderzoek en dus bekendheid is over de ziekte ALS. Door in de beginfase, meer onderzoeken bij patiënten te doen zoals een uitgebreidere anamnese, mogelijk scans, zou er betere gerichter behandeling kunnen plaatsvinden. Daarom komen wij in actie!”    Foto: Janske en Jonie met hun vader, 10 jaar geleden. Het is bijna 1 jaar geleden dat jullie vader is overleden, hoe gaat het nu met jullie? “Met ups en downs, door de snelheid van het hele proces was het vooral het eerste halfjaar gewoon niet te bevatten dat onze vader er 'ineens' niet meer was. Je denkt veel terug aan, hadden we niet dit moeten doen? Of hadden we niet meer moeten overleggen met de artsen etc.? Onze ouders waren bijna 49 jaar getrouwd dus voor onze moeder heeft het leven een hele nieuwe wending gekregen. Dat is een proces van vallen en opstaan met heel veel intens verdriet. Wij missen onze vader iedere dag, er valt wel een boek over hem te schrijven!”   Waarom de ALS-Hierdaagse? “Jonie kwam met het idee! Maar dit past helemaal bij onze vader. Hij hield sowieso enorm van de Vierdaagse. Wij hebben jarenlang aan een van de hoofdwegen van de intocht gewoond en dat was altijd een groot feest! Dit tezamen met de ALS-Hierdaagse is dan een mooie combinatie om hem te eren!”   Trainen jullie voor de ALS-Hierdaagse? “Ik probeer wekelijks zo'n 20 km te wandelen. En wil dit de 21e en 22e in 2 dagen gaan doen! Jonie loopt de dagen samen met Kai, het hondje van onze ouders.”   Wat is jullie doel? “Bekendheid voor en over ALS, en ons treurige verhaal delen. Doneren is natuurlijk erg mooi en wie weet zetten we zo nog meer mensen aan het denken!”   Wil jij de acties van Janske en Jonie steunen?  Bekijk hier de actiepagina van Janske. Bekijk hier de actiepagina van Jonie.
Read more