VocALS

Op 28 september vindt in Leersum het benefiet-evenement VocALS plaats. Een evenement waarbij de stem centraal staat. Want als ALS je stem verwoest, raak je een fundamenteel instrument in je  leven kwijt. Er ontstaat stilte om je heen: niet praten, niet zingen, geen verhaal vertellen. ALS isoleert en maakt afhankelijk. En er is nog steeds geen genezing mogelijk. Het doel van deze middag en avond? Ons verbinden met mensen die geen stem meer hebben. Een stem geven aan ALS. En tot slot zoveel mogelijk geld ophalen voor onderzoek. Komen jullie ook?

Tineke en Mirjam over VocALS!

 

Kaarten concert 

Kaarten Lampje 

Kaarten Albina

En iedereen kan meedoen aan de zangchallenge, waar een speciaal geschreven lied voor wordt ingestudeerd en gezongen. Om te luisteren en te oefenen: klik op deze knoppen! Als je dan klikt op openklappen (driehoekje) of meeer weergeven kun je ook de tekst lezen!

Het lied gezongen

Het lied begeleiding

 

 

In het middagprogramma twee voorstellingen: Lampje en Albina

14:00 uur - Lampje - kindervoorstelling (7+ jaar)

Een muzikale vertelvoorstelling naar het boek van Annet Schaap.

Een verhaal over geheimzinnige zeewezens en stoere piraten. Over het Zwarte Huis van de Admiraal, waarvan ze zeggen dat er een monster woont. Over een grijze vuurtoren op een eiland, dat nog net vastzit aan het vaste land. Over Lampje, de dochter van de vuurtorenwachter, die iedere avond de eenenzestig treden beklimt om het licht aan te steken. Over een stormachtige avond, waarop de lucifers op zijn en alles misgaat. Maar vooral over dapper zijn en meer kunnen dan je ooit had gedacht.

Annet Schaap en Fredrike de Winter maakten samen een muzikale vertelvoorstelling van dit prachtige verhaal. Geniet van de avonturen van Lampje, met mooie weemoedige liedjes en sfeervolle muziek!

Voorgelezen door Annet Schaap zelf. 
Koop kaartjes met de knop hieronder.

Kaartjes Lampje

Mogelijkheid om tickets te kopen volgt later

 

 16.00 uur Albina - muzikaal kindertheater (6+ jaar)

‘Albina’ is een fabelachtig verhaal over een eigenzinnige kauw op zoek naar haar identiteit.
Dit muzikale vervolg maakt de trilogie ‘Dobbe en de Draak’ en ‘Drakenkoek’ compleet.

Albina is een witte kauw. En dan val je natuurlijk wel op! En ja, word je ook gepest..
Daarom vliegt ze als eerste uit, op zoek naar haar eigen lied. Onderweg ontmoet ze een rockende ekster, smartlappende meeuwen, coole halsbandparkieten en nog veel meer prachtige vogels die het hoogste lied zingen.
Maar... niet ieder vogeltje zingt zoals het gebekt is.

Tekst, muziek, zang & illustraties: Lennaert Roos

Koop kaartjes met de knop hieronder.

Kaartjes Albina

 

De avond van zaterdag 28 september a.s. is er een groot concert in de Michaël kerk in Leersum. Met als hoofdgasten een optreden van Wishful Singing!

Koop nu kaarten:

Kaarten VocALS concert

Met de zangchallenge kunnen kinderen meehelpen om geld binnen te halen voor de VocALS actie – en dus voor de bestrijding van ALS.

Wat betekent meedoen met de challenge?

  • Je geeft je op door te klikken op de knop ‘Zangchallenge’. Je maakt dan je eigen actie-pagina aan.
  • Je gaat het challenge-lied meezingen op zaterdagmiddag 28 september. Dat lied wordt opgenomen en ’s avonds bij het VocALS-concert getoond. Ook wordt het later nog via sociale media verspreid.
  • Jij gaat bij familie en vrienden geld inzamelen voor de actie. Iedereen kan betalen via jouw eigen ALS-actiepagina. Daarin kan ook iedereen zien hoeveel geld je al hebt opgehaald.
  • Je oefent thuis, alleen of samen met vrienden en vriendinnen, het lied in. Dit lied (tekst en muziek) kun je downloaden met de knop Het lied hieronder
  • Als je € 10 of meer ophaalt (wat je zeker zal lukken) heb je gratis toegang tot één van de twee middagvoorstellingen, van Annet Schaap (om 14.00 uur) of Lennaert Roos (om 16.00).
  • Direct na afloop van de voorstelling (Rond 14.50 na de eerste voorstelling en Rond 16.50 na de tweede) vindt de gezamenlijke zangchallenge plaats. Daar kunnen je ouders ook bij zijn 

Zangchallenge

Vanaf 15 juli kun je je opgeven.

Meedoen met de challenge is leuk – en je doet er iets heel moois mee!

Geef je op!!!

Om het lied te oefenen kun je op deze twee knoppen klikken - de ene voorgezongen en de andere met alleen begeleiding - om te oefenen. Als je het filmpje hebt geopend kun je de tekst vinden door te klikken op openklappen (driehoekje) of (op de PC) meer weergeven.

Het lied - gezongen

Het lied - begeleiding

View all
€ 100 09-02-2020 | 23:16 Voor Mirjam, de mooiste mens die ik ooit heb ontmoet.
€ 50 06-02-2020 | 09:36
€ 427 01-02-2020 | 16:14 Het laatste deel van alle opbrengsten
€ 1.922 31-01-2020 | 11:02 Namens alle klanten van Albert Heijn Leersum
€ 25 07-01-2020 | 14:24 Mijn collega Mirjam Schaap heeft deze ernstige ziekte gehad en is er helaas niet meer. Ik leef met iedereen mee die deze ziekte heeft.
View all

Interview met Mirjam Schaap

20-07-2019 | 12:30 Josephine en Jonas interviewen Mirjam Schaap die ALS heeft. Toby, haar spraakcomputer, geeft antwoord met de stem die Mirjam heeft opgenomen voordat ze deze is kwijtgeraakt door deze slopende ziekte.
Read more